Premierul Marcel Ciolacu declară că toți copiii trebuie să aibă acces la meditații, indiferent că provin din familii cu venituri mari sau mici. Ciolacu a făcut această afirmație în contextul în care se discută despre deducerea meditațiilor.
Șeful Executivului spune că treaba sa este să dea unele direcții, nu să bage oameni la pușcărie sau să angajeze oameni la ANAF, pentru a-i urmări pe profesori.
Treaba mea de prim-ministru nu este să bag oameni la puşcărie sau să angajez zeci de mii de oameni la ANAF ca să urmăresc profesorii dacă plătesc impozite la meditaţii. Ştim cu toţii că în România, de 50 de ani se fac meditaţii. Toată lumea îşi duce copilul la meditaţii, şi fiul meu a făcut meditaţii. Ca să închidem această discuţie, este normal să aibă acces la aceste meditaţii toată lumea, şi copiii celor cu venituri mai mici, şi copiii celor cu venituri mai mari, spune Ciolacu.
Premierul explică ce se va întâmpla cu aceste deduceri. El precizează că va discuta despre pragul pentru deducere cu ministrul Finanțelor și cu Banca Mondială.
Ca să închidem această discuţie, este normal să aibă acces la aceste meditaţii toată lumea, şi copiii celor cu venituri mai mici, şi copiii celor cu venituri mai mari. Şi atunci, în funcţie de venit, pentru cei care câştigă mai puţin şi pentru clasa medie, vor fi deduceri din impozit, pentru meditaţii. În momentul în care treci în calculator chitanţa de la meditaţii, ţi se deduce din impozit. Normal că acest impozit dvs îl calculaţi lunar, el se calculează anual, şi atunci veţi vedea că se strânge o sumă consistentă.
În acest proces ajută și digitalizarea ANAF, pe care funcționarii o întârzie. „Se țin cu mâinile de caiete şi creioane şi birouri ca nu cumva să vină digitalizarea”, spune Ciolacu.
Începe şi ANAF, după mult timp şi după 30 şi ceva de ani de când se ţin cu mâinile de caiete şi creioane şi birouri ca nu cumva să vină digitalizarea şi în continuare să facem controale aleatoriu, după mintea noastră. Asta este, vor ceda şi vor face digitalizarea.
CITEȘTE ȘI: